Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedvæver Sanne Ransby arbejder på SVK’s såkaldte Kim Naver Væv, som er en stor skaftevæv.

Hendes skitse indeholder en figur, en slags ‘sputnik’ eller et rejsefællesskab, i form af samplede fotos af obstruerede genstande og af fire unge mennesker i en sofa, fordybet i bøger, pc’er og i hinanden. Ransby ønsker at væve figuren, så den fremstår som en helhed med lag, dybder og farvespring.

Hun udnytter alle vævens skafter og tramper i den vævebinding, hun har valgt til projektet – det vil sige 8 skafter og 8 tramper. Hun benytter sig af skaftevævens muligheder for at udføre komplicerede mønstre, bindinger og sølninger, og hun kombinerer det med indpluk i traditionel gobelinteknik.

Den klassiske mønsterbinding, som Ransby arbejder med i projektet, er med til at give billedet dybde og bund. Vævningen består nemlig af tre farvelag – kæde, mønsterskud og bindeskud – og alle tre farvelag er synlige og forandrer sig i samspillet med hinanden. Det er en slags organisk mønstring, inspireret af moiré-effekter samt vand- og træstrukturer – og lagene fungerer som en reference til historie og langsommelighed og er ment som ’filmmusik’ for figuren.

I kombination med mønstringen bruger Ransby et utal af farver (garner, som hun selv indfarver) både i kæde og skud, og dette er ligeledes med til at give hendes billede dybde og lag.

I videoen tager Sanne tæppet af væven, 3. september 2012.