Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Designerne Hunn Wai og Francesca Lanzavecchia, vinderne af Time to design – new talent award 2009, arbejder under deres ophold på Statens Værksteder på deres vinderprojekt ’Spaziale Series – New expressions of skin and structure’. Resultaterne af opholdet udstilles efterfølgende i Normann Copenhagens butik og showroom på Østerbro, København.

SKULPTUR OG MØBEL

’Hulrum’, ’hud’, ’struktur’ er de tre stikord, der startede det koncept, som ligger bag Spaziale Series, der er en række organiske møbler, som får deres eget liv i kontakt med brugerens ejendele.

Alle møblerne er udført i ahorntræ og beklædt med udskifteligt, strækbart tekstil, der tager form efter de ting, møblet indeholder: en reol med beklædning, som på en og samme tid beskytter bøgerne og skaber skiftende skulpturelle udtryk, – en kommode som sluger dine ejendele i forskellige åbninger, – og en stol der som et tilflugtssted for en (eller to) både kan lukke af og åbne op for den omgivende verden.

Ved at reagere på hvad og hvor meget man putter i dem bryder de ud af de traditionelle, mekaniske bokse, som bebor vore rum og opbevarer vores liv i dag.

INDGREB I OMGIVELSERNE

Duoens uddannelse fra Design Academy Eindhoven har trænet dem i at tænke ud af boksen, og i at design også vokser frem i selve skabelsen af produktet. Deres arbejdsproces tager således udgangspunkt i at modificere traditionelle teknikker og viden og skabe nye former for designmetoder for at opnå deres mål:

”Vi ønsker at se Spaziale Series som et uhøjtideligt indslag i vores omgivelser, som objekter der opfordrer til samtale, tilskynder interaktion og foreslår nye opfattelser af, hvordan vi bruger vores møbler,” fortæller Wai & Lanzavecchia.

Designduoen vil konkret arbejde med fleksibilitet og påvirkelighed ift. brug af tekstiler og andre materialer i interiør. Det essentielle er de potentielle forandringer, og deres virkemidler er mystikken ved det tilhyllede, der kalder på fantasien om, hvad der gemmer sig bag. Ved at tilføje dette koncept til interiørprodukter lader de nye muligheder og perspektiver vokse frem i forhold til funktion, æstetik, interaktion og mening.