Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pernille Snedker Hansens projekt ”Refraction” er en del af en større designserie kaldet ”Marbelous Wood”. ”Refraction” skal udstilles på designmessen Mindcraft i Milano til april 2013.

Pernille har videreudviklet en gammel teknik fra bogbinderfaget og suminagashi, og brugt den til at vitalisere fyrretræ til en næsten psykedelisk oplevelse. Det transparente marmoreringsmønster smelter sammen med træet, går i dialog og giver en fornemmelse af, at træets iboende ornamentik er forstørret og forstærket. I Refraction er både formen på parketgulvet og mønsteret inspireret af lysets spredning gennem et prisme, idet farver graduerer fra én farve til den næste.

Gulvet er den største træflade i skandinaviske hjem. Pernille bruger fladen til at skabe en ny optisk oplevelse i rummet, som visuelt forandrer sig i vinkler og afstande, når man bevæger sig hen over gulvet.

Det er en interessant flade at bearbejde som et funktionelt objekt og en flade åben for kunstneriske greb som farver, mønstre, optisk virkning og komposition. For mig fortæller projektet en historie om tid. Tiden det tager at lave hvert enkelt gulvbræt i hånden”.

Pernille gennemtrænger trægulvets overflade med vibrerende farvemønstringer og genfortolker den gængse måde at opfatte gulvet på. Gulvfladen får en ny optisk virkning i rummet via eksperimenter med tekstur, materialitet, farver og mønstre. Mønsteret konstrueres med én dråbe farve ad gangen, ring for ring på den våde overflade som en afspejling af træets egne åreringe. I marmoreringsprocessen arbejder Pernille med vandet som det naturlige element, hvor farverne flyder på overfladen og resulterer i organiske mønstringer, som varierer i sine detaljer udi det uendelige.

Bæredygtighed står højt på dagsordenen i Pernilles arbejde. Med sin marmoreringsteknik kan hun skabe et alternativ til eksotiske træsorter med en farverig og vital træflade ved brug af lokale, skandinaviske materialer.