Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rasmus Myrups projekt til udstillingen Heksejagt omhandler heksens frænder, og hendes ophav som mytisk, folkloristisk og historisk figur. På Statens Værksteder har Myrup forberedt og udviklet værker til en en skulpturel installation på Charlottenborg, “Salon des Refusés”, bestående af over 40 figurer i menneskestørrelse.

Feb. 2021

Mosekonen, Lindormen, Slattenpatten, Nøkken og de andre outsidere fra sagnenes og myternes glemselståger… Hvor blev de af? I en slags lounge for de eliminerede er nogle af de, som levede uden for stearinlysets skær stimlet sammen for at hænge ud i historiens skraldespand.

Myrup har til udstillingen skabt en skulpturel installation med figurer, der tager udgangspunkt i den heks, der brændes af hver sommer. I udgangspunktet er alle figurerne antropomorfiseringer af et element fra den danske natur, baseret på “Sankt Hans-heksens” skulpturelle logik. Over 40 figurer er skabt ved brug af flere forskellige teknikker, blandt andet sammensat af siv, tidsler og tang, skæring i træ, sammensatte skulpturer af muslinger, uld, grene og ler. Det tøj, figurerne bærer er enten skabt eller bearbejdet i syværkstedet på SVFK.

Foto: David Stjernholm

Se med, når Rasmus Myrup skaber sin nye skulpturelle installation ‘Salon de Refusés’ på Statens Værksteder for Kunst.

Bliv klogere på, hvordan Myrup har skabt udstillingen, hvordan han har nørdet materialer og danske folkesagn for at dykke ned i heksenes univers.
Rasmus’ projekt er en del af udstillingen WITCH HUNT, som kan opleves på Kunsthal Charlottenborg frem til d. 21. februar 2021.

Videoen er produceret af Statens Kunstfond.