Skip to content Skip to footer
Brief info

f. 1991

Uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2018. Har senest haft soloudstillinger på Jack Barrett (NY, US), Tranen (DK) og Galerie Balice Hertling (FR).

Rasmus Myrups værker søger en syntese af det store og det lille perspektiv. Med udgangspunkt i vores uadskillelige samhørighed med den naturlige verden undersøger Myrup den store fortælling om menneskets væren, evolution og historie med personlige følelser og oplevelser. I sine skulpturelle installationer og tegninger søger han at forstå sin menneskelighed gennem beslægtede tider, arter og verdener – på den måde kan alt fra dinosaurer til neandertalere eller træer, give ny indsigt i vores forhold til død, sex og magt.

Grundlægger af udstillingsplatformen, Weekends
Med-kurator på the Cruising Pavilion

Foto: Vincenzo Dambrosio

Projekter af

Med “rammen” som udgangspunkt, men ikke nødvendigvis endestationen, forsøgte Rasmus Myrup at forene arbejdsformer fra broderi, billedvævning og snedkeri på Statens Værksteder for Kunst. Hans mål var at syntetisere træet og tråden i nye blandformer.

Rasmus Myrups projekt til udstillingen Heksejagt omhandler heksens frænder, og hendes ophav som mytisk, folkloristisk og historisk figur. På Statens Værksteder har Myrup forberedt og udviklet værker til en en skulpturel installation på Charlottenborg, “Salon des Refusés”, bestående af over 40 figurer i menneskestørrelse.