Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Petra Dalström har gennem et syv ugers ophold i Formeriet, metal- og træværkstedet produceret værker til en soloudstilling, der skal stå seks måneder hos Prosjektrom Carl Berner i Oslo, Norge. 

August 2022

Udstillingen er et resultat af en lang undersøgelse af den type frø, der bruger vinden som transportmiddel. Udstillingsrummet ligger i tilknytning til en metrostation under jorden, hvor man som beskuer ser udstillingen gennem store glaspartier.

Et af værkerne består af en stor vifte af bambus, træ og kalligrafipapir. Denne kommer i bevægelse ved hjælp af en motor for at skabe en luftstrøm i udstillingsrummet, som dermed også påvirker de andre værker i rummet.

Jeg har arbejdet i atelieret Formeriet på at teste viftens luftstrømme og hvilken påvirkning, vinden har på værkerne i rummet. Stort set alle værker til udstillingen er produceret på Statens Værksteder for Kunst, hvor jeg har pilet frem og tilbage mellem træ-, metal-, og Formeriet.

Jeg arbejder med traditionelle materialer som gips, ler og træ, men inddrager det, jeg har brug for på det givne tidspunkt, ofte for at udfylde en speciel funktion. I nogle af værkerne har jeg for eksempel brugt græsstrå eller flettet blade for at skabe et stort vindfang, som samtidig skal være ekstremt let. På metalværkstedet har jeg lavet essentielle komponenter til den motor, som skal drive viften. Uden denne tilgang til ekspertise og udstyr ville jeg aldrig have fået viften klar.