Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Værket består af 3 masonitplader á 245×122, i alt 245×366 cm. Disse er bemalet med oliemaling og oliekridt. 

Aug. 2021

Værket er nedtaget på Brundlundskolen i Aabenraa i forbindelse med at skolen skulle ryddes.

Ved nedtagning kunne det konstateres, at værkets tre dele tidligere har været limet fast til en bagplade rundt langs kanterne, samt punktlimninger midt på hver plade. En tidligere nedtagning har resultatet i, at en del af masonitpladens bagside, sidder tilbage i på bagpladen, og skader kan ses i form af revner og mangel på masonit på forsiden.

Tilstand

Værket bærer præg af kraftig overfladesnavs, samt sporadiske op- og afskalninger over hele overfladen. Der mangler små stykker af masonit på  hjørner, og kanterne er flossede. En af pladerne har en 20 cm. lang revne, og andre har små brud langs kanterne. 

Behandling

Løse farvelag fastlægges med konserveringslim og manglende farvelag udkittes, derefter retoucheres. Værket renses for overfladesnavs, dog den plade med oliekridt kan ikke afrenses, da oliekridt afsmitter meget.

Masonitpladernes kanter gås efter og fastlægges, der hvor der er revner og flosser. De mange sømhuller vil ikke blive behandlet, da Per Kirkebys lignende værker viser, at han ofte brugte gamle og brugte masonitplader til sine værker.