Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Berit Dröse er med projektet Our Glass interesseret i at undersøge vores fælles forståelse af tid og rum, og hvad tid er for en størrelse. På SVKs lerværksted har hun forsøgt at smelte sand indsamlet fra ørkener og strande i forskellige lande og verdensdele om til glas.

Det indsamlede sand har forskellige kvaliteter: farver, strukturer og mineraler, der gør, at det antager forskellige nuancer og farver, når det bliver brændt til glas. Det farvestrålende sand skal i sidste ende smeltes om til abstrakte verdenskort.

Opholdet i lerværkstedet har været af eksperimenterende art, og de første spæde forsøg gik i sin enkelhed ud på at finde sandets smeltepunkt. Efter en del forsøg mundede processen ud i et arbejde med porcelænsler som baggrundsmateriale, idet glasset viste sig at smelte fast på ovnpladen. Sandet kunne således smelte og glasere sig ind i porcelænet.

Berit har indsamlet sandet over en periode på femten år. At bruge sand som materiale til at eksperimentere og skabe nye værker har været nyt og interessant, for som hun siger: “det har eksisteret i over 1000 år og er blevet formet gennem vind og vand”.

Transformationen af de forskellige sande til glas giver en sanselig forståelse af et abstrakt nyt verdenskort. Af tidens uendelighed og af en verden, der i sig selv er formet af tiden.