Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Olga Benedicte har arbejdet i metalværkstedet på to performative udstillinger: en performativ installation
med titlen Repeat in the same form til udstilling på Heartland Festival 8-10 juni 2023 og Krakas Orkester bestående af et installatorisk kostume og en lydinstallation til Artspace Transit i Toldkammeret, Helsingør, juni 2023.

Maj 2023

Under heartland festivalen 2023 inviterede Olga Benedicte publikum, tre gæster ad gangen, til en rituel performance, inspireret af en undersøgelse af ASMR (Autonomous Sensory MeridianResponse). ASMR er et udbredt Youtube-fænomen, hvor hviskende stemmer og lyde af forskellige berøringer angiveligt giver en sensuel og behagelig prikken, der spreder sig i hovedbunden. ASMR kan beskrives som internettets første medvirken til opdagelsen af en ny sensorisk følelse.

Værket, Repeat in the Same Form, fungerede som en performativ installation, aktiveret af tre performere på stedet. De 3 metalstativer til installationen blev skåret, bukket og svejset i metalværkstedet og spraymalet i sprøjtekabinen på træværkstedet.

I metalværkstedet svejsede Benedicte højtalerstativer til lydinstallationen, Artspace Transit. Udstillingen var inddelt i to dele; et performativt, installatorisk kostume og en lydinstallation. Det installatoriske kostume rummede flere tusinde blåmuslingeskaller, som hang og rislede i vinden. På ferniseringsdagen performede pianisten Sandra Plauskaité i værket ved at iklæde sig kostumet, og i samspil med vinden og de mange muslingeskaller, spille værket til live. Performancen blev afspillet i et 10-kanals lyd-setup.