Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Væver Ane Henriksen skulle i 2009 montere to billedtæpper, mål: 230 x 360 cm. Værkerne blev til på Statens Værksteder og er en udsmykningsopgave til Vestjysk Gymnasium i Tarm.

Ane Henriksens store udfordring i forhold til udsmykningen var at skabe et mod- og medspil til den store fresko af Poul Høm, som i forvejen pryder hele den ene væg i salen. Det har hun bl.a. gjort ved at arbejde med de forskellige farvesammensætninger i freskoen og sætte dem sammen på nye, mere subtile måder i sine tæpper, der er vævet i lyse farver med objekter fra natur og sind.

Ane Henriksen har selv sin baggrund i den smukke, men også barske natur i Vestjylland. I 25 år holdt hun til i Hanstholm, før hun flyttede til København, og billedtæpperne er om noget præget af det rå og de store vidder.

Udsmykningspgaven er bestilt af Ny Carlsberg Fondet og blev påbegyndt på væveværkstedet på Statens Værksteder i december 2008. Den intensive arbejdsperiode for billedvæveren løb frem til efteråret 2009, hvorefter billederne blev monteret på rammer i december, før afsendelsen til det vestjyske.