Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mia Isabel Edelgart og Sebastian Hedevang arbejder på at producere en række mindre springvands-relieffer / dioramaer, der bruger vand – både som konkret værkmateriale og som ledemotiv.

November 2022

Tematisk forholder vi os til mikro-makro-cirkulation. Vand løber gennem alt levende fra celleplan til at figurere som ressource på et storpolitisk plan. I en vekslen mellem det direkte, nærmest didaktiske og det mere poetiske/abstrakte, ønsker vi at lade vandet løbe, dryppe, sprøjte i spekulative visualiseringer af fossil kapitalisme, drænede kroppe, mars-utopier og fordeling af ressourcer.

Værkernes grundstruktur kommer til at bestå af mindre væghængte forseglede plexiglas-kasser, hvori et system af forskellige objekter er monteret. Kasserne har variable størrelser fra 20 til 60 cm i bredde og højde, ca. 10-15 cm i dybden. Det indre udgøres af tegninger/transparente udklip støbt i epoxy-klatter, sø-aluminium, slanger, fundne objekter – såsom fossileret tand fra en hulebjørn, kolber, anatomiske modeller, kul, skraldede dimser og materialer. Små vandpumper cirkulerer vandet rundt mellem objekterne ved hjælp af solenergi.

Man kan se værkerne som en type “eksperimenter” af forskellig årsag og virkning bag glas, en æstetisk oplevelse, der ligger et sted mellem Incredible Machine, akvariet og Joseph Cornells dioramaer / intime teatre.

Proces

På Statens Værksteder har vi arbejdet med at finde det rette udtryk til et grunddesign på den indre struktur til boksene. Til det har vi arbejdet med metaldele og fundne restplader. I metalværkstedet har vi bukket, bøjet, klippet, drejet, lavet gevind, svejset, limet og eksperimenteret med en stabilitet i strukturen.  

Derudover har vi forsøgt os med vandtryk, slanger, pumper og solens kraft. Værkerne har et element af trial-and-error i deres udførsel. Der er ting vi ikke ved endnu. Fx hvad der sker, når solen skinner direkte på, opstår der kondensvand, alger, mødet mellem vand og forskellige materialer. Arbejdet med solenergi tilfører i det hele taget et mere variabelt udtryk. Nogle gange er der fuld splash på inde i kassen, eller der kan være en svag pulseren og dryp, andre gange stilstand.

Vi har tilbragt en del tid i sprayrummet for at male, da de forskellige metalelementer skal have mange lag.

Der er stadig lang vej i processen, men for nu har vi en grundlæggende idé om værkernes form og struktur, hvilket gør, at vi kan arbejde videre med at finde og lave de forskellige ting, der skal være i boksene.