Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fotoserien Maputo Diary er grundstenen i min kunstneriske praksis. Serien sammensmelter social dokumentar og kunstnerisk undersøgelse og er fotograferet over en periode på 20 år. Den portrætterer intimt og nært en gruppe unge homoseksuelle mænd i Maputo, vores respektive familier og fælles venner.

Maputo Diary har været udstillet både nationalt og internationalt i sine forskellige tilblivelsesfaser.

De seneste år har jeg fokuseret på at samle Maputo Diary til en bog. En bog, der visuelt og på sin helt egen måde, kredser om mange af de samme tematikker som Jacob Ejersbos Tanzania-trilogi.

I sommeren  2019 var jeg tilbage i Maputo, for at fotografere de sidste billeder til Maputo Diary. I marts 2020 havde jeg et måneds ophold på SVFK, hvor jeg fik mulighed for at scanne negativer fra mine 120 fremkaldte film på Imacon-scanneren.

I samme omgang genbesøgte jeg bistandsarbejder-forældrenes dias fra start 80’erne og de oceaner af egne negativer, der engang for tyve år siden blev valgt fra, fordi de ikke var gode nok, men som set med øjne af i dag har deres helt egne stærke og vigtige udtryk.

Da Covid-19 lukkede DK ned inklusive Statens Værksteder, var jeg i gang med at finde bogens retning og form. Jeg leder stadig. Men er meget nærmere målet nu, hvor jeg takket være opholdet på SVFK har scannet næsten alle de nye negativer og ved, hvilket grundmateriale der findes.

Maputo Diary - bogen