Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lucas W. Melkane har under sit ophold på Statens Værksteder bygget en skulpturel scenografi på træ- og metalværkstedet. Projektet er et samarbejde med den britiske kunstner Emily Jones og skabes til en større udstilling på udstillingsstedet Primer i Kgs. Lyngby.

Feb. 2021

Det samlede projekt består af en serie performances, som interagerer med en skulpturel scenografi, der transformeres over tid. Materialerne stammer fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet), og består af forskelligartet træmaterialer og metaldele, som de har til overs og kan genbruges.

Skulpturen består af en trækonstruktion, der starter ud som et bord og gradvist transformeres til en stående bro.

Processen

Jeg startede tilblivelsesprocessen baglæns ved at bygge broen først for derefter at tilpasse bordet alle broens dele. F.eks. består bordets ben af broens balustre, som holder rækværket. 

Skulpturen er konstrueret sådan, at den kan transformeres fra bord til bro uden værktøj, og derfor har det været vigtigt, at jeg har kunnet skære de forskellige træemner præcist til hinanden og CNC fræse de mange dele til bordpladen i træværkstedet.

For at give scenografien størst mulig fleksibilitet har jeg fremstillet en række metalbeslag ved at bukke og svejse delene sammen i metalværkstedet.