Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fotokunstner Mette Juul har over sommeren arbejdet i SVKs store fotoværksted og mørkekammer på en soloudstilling til Westwerk i Hamborg. Projektet har involveret en høj grad af eksperimenter med form og teknik.

”Jeg beskæftiger mig i dette projekt med fotografiet der, hvor det realistiske blandes med det poetiske. Jeg arbejder med materiale, fra mit personlige arkiv og her billeder fra hverdagen, men i form af installering bevæger jeg mig væk fra den traditionelle afkodning af fotografi.”

At re-tænke fotografiet
Mette har udvalgt tre negativer fra sit eget private fotoarkiv og arbejder i denne sammenhæng med sin bedstemors gamle negativer. Projektet er i processen kommet op i format, idet hun i mørkekammeret har eksperimenteret med at fragmentere det enkelte billede i mindre stykker, så hvert enkelt billede er på 50 x 40 cm. Når fragmenterne samles udgør værket 2,5 x 2 m.

Eksperimenterne har været en udfordring og en langsommelig proces, fordi Mette har været nødt til at stå tre meter væk i belysningsprocessen for at få det hele med, og så er det vanskeligt at stille skarpt. Fordelen ved at arbejde sig op i skala er, at man kan få mange flere detaljer med. Hun peger på et billede af sin bedstemor ved en bil, hvor man pludselig kan se, at der sidder en mand i bilen. Det havde Mette ikke lagt mærke til før, og hun spekulerer på, hvem det mon kan være.

Hvert fragment skal rammes ind og tilsammen danne en helhed på en stor væg på udstillingsstedet.