Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Med projektet, ”Den farvede prik”, undersøger Munk & Loua, hvordan simpel geometri, herunder prikken, kan danne et grundlag for deres mønsterunivers. Igennem skala, farver og overtryk udforsker de, hvordan prikken kan nuanceres inden for rammetryk.

November 2023

Alle vores mønstre er sammensat af en prik på 2mm. Dette er den mindste prik, som rammerne kan trykke. Vi har arbejdet med prikken på flade og figur og på kontrasten imellem de to.

Vi mener, at en bæredygtig omstilling inden for produktionen af tekstiler er en nødvendighed. Derfor udforsker vi løsninger inden for trykmetoder af tekstiler, der sætter et mindre CO2-aftryk end konventionelt.  I dette projekt har vi arbejdet med remazolfarver, som er cradle to cradle certificeret.

Projektets mønstre skal fremadrettes trykkes i naturfarvestoffer, og derfor har vi til at begynde med undersøgt, hvilke farver og nuancer, det er muligt for os at opnå inden for den ramme.

Vi har under vores ophold arbejdet med monokrome og lys/mørke farvesammensætninger, som vi efterfølgende vil finde i naturfarvestoffernes verden.