Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kunstteater er et multidisciplinært projekt stiftet i 2018 af billedkunstner og instruktør Mathias Dyhr, der skaber og iscenesætter produktioner med forskellige kunstneriske aktører i et krydsfelt mellem billedkunst og teater.

Jan 2022

Med Gøglerne præsenterer Kunstteater en udstilling og episodisk forestillingsrække i Den Frie Udstillingsbygnings underjordiske udstillingsrum Minus 2 og på gaden i det offentlige rum.

Gøglerne er fortællingen om en gruppe gøglere, hvis fælles projekt er at standse tiden. I form af en gruppe skuespillere og skulpturer møder vi gøglerne for første gang til krisemøde i deres skalkeskjul (Minus 2), en restaurant, der ikke serverer mad. Deres højtelskede leder, Tvilling, er uventet afgået ved døden, hvilket har efterladt dem i dyb sorg og stiller dem over for et uønsket tronskifte. Herfra tager krisen fart og gennem fire performative episoder, følger vi gøglernes interne stridigheder og kamp for overlevelse mens udfordringerne udefra kun bliver større. Hvem skal træde i Tvillings sted som gruppens nye leder, og lykkes det gøglerne at standse tiden før det er for sent?

Udstillingen behandler spørgsmål om kunstens rolle i et accelererende samfund, undersøgelsen af europæiske traditioner inden for kunst- og teaterhistorien fra antikken over middelalderen og op til i dag. Kunstteater leger med hvor grænsen går mellem fiktion og den faktiske verden i det nye eksperimenterende værk Gøglerne.

Medvirkende: Asbjørn Krogh Nissen, Christine Gjerulff, Torben Kirkegaard
Koncept: Mathias Dyhr
Instruktør: Mathias Dyhr
Billedkunstner: Mathias Dyhr
Konstruktør: Lucas Wichmann Melkane
Kostumedesigner: Freja Weile
Instruktørassistent: Anne Kristine Elmholt
Dramatiker, forfatter: Maria Hesselager
Komponist Egil Kolind
Producent: TOASTER
Co-producent: Den Frie Udstillingsbygning, Den Frie Udstillingsbygning
Arrangør: TOASTER

Kunstteaters Gøglerne er en del af den kuraterede gæstespilsscene TOASTER, der tilbyder udstillingsrum på tværs af institutioner og med kunstnere fra både ind- og udland. TOASTER er hjemsted for den eksperimenterende scenekunst i krydsfeltet mellem teater, performance og billedkunst og er derved drivkraft i udviklingen af feltet nationalt og internationalt.