Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fotokunstner, Kirstine Autzen, har opholdt sig ad flere omgange på Statens Værksteder for at bearbejde og danne overblik over et enormt arkivmateriale fra Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv. Arbejdet er mundet ud i en udstilling på selvsamme lokalitet i efteråret 2020.

Nov. 2020

I 2017 blev jeg inviteret ind i det lokalhistoriske arkiv, Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv for at lave nye værker med udgangspunkt i det, jeg oplevede i arkivet.

Det blev ret hurtigt til et stort materiale af billeder af arkivet selv, af deres genstandssamling og af de arbejdsredskaber, arkivet benytter. På SVFK har jeg arbejdet med dette materiale frem mod en udstilling i arkivet i efteråret 2020. I fotoværkstedet har jeg særligt arbejdet med at skabe overblik over et stort digitalt og analogt materiale samt at printe billederne til udstilling.

Materialet er primært fotograferet digitalt som en stor mængde fotografier af arkivets genstandssamling. Tekstiler, poesibøger, glasnegativer, tallerkener, briller, et defekt stereoskop og meget andet. Alle sammen genstande, som har tilhørt en person eller familie, men som siden er overgået til den kollektive historie i lokalarkivet.

I arbejdet er mange af billederne printet på flere forskellige måder, og det digitale blev også til en meget fysisk og papirbåren proces. I atelieret på plan 2 kunne jeg brede alle disse prints ud og se dem i samme rum, samt eksperimentere med den rumlige præsentation, med materialer og størrelser. De forskellige typer prints er i installeringen blandet med tekst, glasplader, og enkelte billeder er dyppet i bivoks, som forandrer papirets materialitet.

Jeg brugte også fotoværkstedets 8×10” kamera til at fotografere en serie billeder på diasfilm til en installation. På træværkstedet lavede jeg stativer i træ til montering af disse værker og desuden strukturen til et større skulpturelt værk i træ og glas.

Projektet er støttet af Lyngby Kulturpulje.