Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I forbindelse med sin soloudstilling En! Gang! Til! på Kunsthal Rønnebæksholm har Kim Richard Adler Mejdahl indgået et samarbejde med forlystelsesparken BonBon-Land. Han muterer sit barndomslykkeland om til en grotesk udstilling, hvor han får mulighed for at fortælle om den oversete kulturhistoriske værdi, han mener, parken repræsenterer, og alt dette samtidig med at han udforsker parkens slik-maskotter som en moderne, dansk version af ‘grotesker’.

April 2023

Jeg kan godt lide at arbejde ud fra et antihierarkisk sted ved at undersøge de dybder og magiske elementer, som gemmer sig i de ting, der normalt kastes bort som lavkulturelt. I min research til udstilingen har jeg studeret Hieronymus Bosch’s samlede værker og opdaget, at BonBon-Lands figurer har rødder tilbage til middelalderens grotesker. I de platte BonBon-figurer gemmer der sig spirituelle symboler for frigørelse, og når man først har opdaget dette, står de tilbage med en ny, smuk værdighed. 

Jeg har brugt mit ophold på Statens Værksteder til at omdanne Formeriet til en stor tegnestue: Her har jeg haft mulighed for at brede mig ud og håndetegne flere tegnefilmsanimationer, som består af lidt over 1000 blæktegninger. Jeg har også haft mulighed for at skabe en storformatstegning på knap tre meter. Denne tredelte tegning kommer til at fungere som en altertavle i udstillingen og refererer til Bosch’ hovedværk ‘Garden of Earthly Delights’.