Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beskriv udgangspunktet, ideen og konteksten for dit projekt
Mit projekt handler om at færdiggøre en række store malerier. Begyndelsen på værkerne er foretaget i min kolonihave i Lynæs. Jeg har malet en række lærreder ensfarvede, fx grønne eller brune. Derefter har jeg placeret en række ting, dels fra værktøjskassen – værktøj, søm, skruer – og dels fra naturen – forskellige blade og blomster – på lærrederne, og spraymalet så silhuetten viser sig, når jeg har fjernet tingene igen.

Færdiggørelsen af værkerne er derefter sket på SVK ved, at lærrederne er blevet spændt op og bemalet med oliemaling. Malerierne har til sidst fået rammer, som er malet i kontrastfarver. Rammerne er lavet på træværkstedet på SVK.

Derudover har jeg, som en anden selvstændig ting, færdiggjort en fremvisningskasse på SVK til visning af animation. Kassen, som er bygget på Fabrikken for Kunst og Design, fik metalben og blev sprøjtelakeret på SVK.

Beskriv de væsentligste og mest interessante dele af din arbejdsproces
At arbejde med store malerier i et stort atelier skaber de optimale betingelser for den kunstneriske proces. På SVK har jeg arbejdet på mange store (200 x 255 cm) og lidt mindre malerier samtidig. Jeg har kunnet se malerierne på afstand og se flere værker samtidig, hvilket er optimalt, når værkerne netop skal ses på afstand og sammen i en udstillingssituation.

Desuden har jeg, som en meget stor bonus, gjort brug af faciliteterne på SVK til færdiggørelse både af malerierne og af min fremvisningskasse, hvilket har været en meget stor hjælp og har højnet niveauet af værkerne. Det havde ikke været muligt for mig at gøre værkerne færdige med tilsvarende professionalisme andet sted.

Reflektér over, hvordan dit projekt indskriver sig i og tilføjer noget til det kunstneriske felt, du arbejder i
På SVK oplever jeg en meget stor opbakning i det kunstneriske projekt ved at få optimale betingelser for at arbejde med malerier i store formater. På SVK finder jeg ro og plads og en praktisk hjælpende hånd, som gør det muligt at overkomme de praktiske udfordringer ved at lave store værker og kunne fokusere på den kunstneriske proces.

Desuden findes på SVK uendelige muligheder for at afprøve og lære om andre materialer, som kan åbne det kunstneriske projekt og gøre det større og mere spændende.