Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Til en udstilling på Den Frie har Jeannette Ehlers opholdt sig i det store atelier Formeriet og på metal- og træværkstedet for at producere et stort værk, der i tråd med hendes øvrige værker symboliserer en modstand mod samtidens kolonialisme.

Okt. 2020

Til udstillingen på Den Frie lavede jeg en kæmpe “Afro”; en stor, langsomt roterende, rund skulptur (2 meter i diameter) skabt af syntetisk afrohår. Som et symbol på repræsentation og modstand mod samtidens kolonialitet skulle sfæren hænge som eneste objekt i midten af et overbelyst rum med hvidt, spejlblankt vinylgulv.
Skulpturen blev vist sammen med og forholdt sig tematisk og visuelt til to ældre videoværker i et tilstødende rum; Black Bullets and The March (2012).

Proces

Skelettet blev lavet af adskillige aluminiumringe, som blev bøjet i metalværkstedet én for én. Det var vigtigt for mig at skulpturen let kunne monteres og demonteres ifht. opbevaring mellem udstillinger og til senere brug.

Skelettet blev beklædt med en kæmpe paryk lavet af tyl og syntetisk afrohår, påsat med hæklenåle. Sfæren blev hængt op i en discokuglemotor, som snurrede langsomt rundt.