Skip to content Skip to footer
Brief info

Denmark, 1973

Født, bor og arbejder i Danmark.
Uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, 2006.

Ehlers’ praksis foregår eksperimentelt på tværs af fotografi, video, installation, skulptur og performance. I en årrække har hun skabt værker, der går tæt på betragtninger om etnicitet og identitet inspireret af sin egen dansk/caribiske baggrund.

Igennem sit arbejde opbygger Ehlers universer, hvor store spørgsmål og svære problematikker som eksempelvis Danmarks rolle som slavenation bliver bearbejdet – en del af den danske kulturarv, som tit bliver overset i den almindelige historieskrivning.

Den 31. marts 2018 afslørede hun ‘I Am Queen Mary’ – et offentligt skulpturprojekt i samarbejde med den caribiske kunster, La Vaughn Belle. Skulpturen er placeret foran Vestindisk Pakhus / Den Kgl. Afstøbningssamling.

Projekter af

Til en udstilling på Den Frie har Jeannette Ehlers opholdt sig i det store atelier Formeriet og på metal- og træværkstedet for at producere et stort værk, der i tråd med hendes øvrige værker symboliserer en modstand mod samtidens kolonialisme.

Video- og performancekunstner Jeannette Ehlers arbejder på den retrospektive soloudstilling ”Say it Loud”, som skal vises på Nikolaj Kunsthal i foråret 2014. Udstillingen præsenterer en række ældre videoværker samt et nyt videoværk, der har premiere på åbningsdagen, hvor det bliver suppleret af en live performance.… Læs mere