Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jan S. Hansen: Satellitskulpturer

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

Beskriv udgangspunktet, ideen og konteksten for dit projekt
Mit projekt består af en gruppe skulpturer, som skal indgå i en præsentation på udstillingsstedet Schimmel Projects i Dresden, Tyskland. Én serie skulpturer forestiller modelstørrelsesatellitter, der vil fungere som holdere til røgelsespinde, der ophængt i nylonsnore vil være suspenderet i luften i udstillingslokalet. En anden serie består af sammensvejsede bunker af bestik, der vil blive vist liggende på lokalets gulv. Yderligere har jeg fremstillet et podie til præsentation af en støbt epoxyskulptur. Værkerne, jeg har fremstillet beskæftiger sig bl.a. med naturlove, størrelsesforhold og logik.

Beskriv de væsentligste og mest interessante dele af din arbejdsproces
Jeg havde definerede idéer om, hvad jeg ville fremstille, og arbejdede ud fra dem. Værkerne blev fremstillet i fuldsvejset stålplade, som efterfølgende blev slebet ned. Jeg var klar over, at der undervejs ville opstå æstetiske overvejelser i slibeprocessen, hvor forskellige udtryk kan opnås. Jeg afprøvede forskellige grader af grovhed, blankhed, mathed og mønsterdannelser i slibningen, hvilke jeg løbende vurderede, indtil jeg fandt et udtryk, der passede med formen og idéen i værkerne.

Reflektér over, hvordan dit projekt indskriver sig i og tilføjer noget til det kunstneriske felt, du arbejder i
I mit generelle arbejde lader jeg mange idéer og medier interagere. Projektet på SVK har tilføjet et større kendskab til brugen af metal og svejsning til mit virke, som fremtidigt vil indgå i mine overvejelser omkring opbygning af en udstilling. På den måde ser jeg opholdet som udvidende for min kunstneriske praksis.