Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I modelleringen og glasurerne til Ida Retz Wessbergs stedsspecifikke værk Water Sculpture for The Tramuntana Spring (Vandkunst for Tramuntana Kilden) har hun været optaget af havet og vandet. Her er både modellerede tangplanter – imens blå, grønne og algeagtige krystaller er i glasuren.

Juni 2023

Værket er koblet til bassinet i CCA Andratx’s atriumgård, på Mallorca. I bassinet er vand fra den lokale Tramuntana-kilde, som løber fra bjergsiden bagved kunsthallen. Det første keramiske kar, vandet løber igennem, har en venstredrejet spiral, inspireret af, hvordan ionerne lægger sig i vitaliseret vand. Vitaliseret vand er en gammel videnskab, men er i den vestlige verden hovedsageligt kendt fra Grander Vand-teknologien, der bruges af store virksomheder til at undgå kalk i vandet.

Formen på det andet kar er opstået ved at kombinere et vandmolekyle med formen på en livmoder.

Det tredje kar har i bunden en struktur præget af bobleplast, et materiale Retz Wessberg har brugt i flere af sine kunstværker. Bobleplasten kan her læses som et symbol på plastikforureningen i det omkringliggende Baleariske Hav. I værket indgår også en sfære i turkis isomalt sukker. Denne vil ændre sig og langsomt erodere i løbet af udstillingsperioden.

Materialer: Keramik (glaseret stentøj), Plastikslange, Metalkonstruktioner, vandpumpe, Solpanel, Batteri, Isomalt sfære (sukker), frugtfarve, vand fra Tramuntana Kilden.

Fotokredit: David Bonnet og CCA Andratx og kunstneren selv.