Skip to content Skip to footer
Brief info

f. 1986

Ida Retz Wessberg er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor hun tog afgang fra Billedhuggerskolen Charlottenborg i 2018.

I sin kunstneriske praksis har Retz Wessberg både en kristisk og historisk tilgang og arbejder med temaer som krop, køn og forholdet imellem materialitet og immaterialitet. I sine værker benytter hun både klassiske skulpturmaterialer som gips, keramik og bronze og nutidige materialer som bobleplast.

Retz Wessberg har udstillet på bl.a. Kunsthal Charlottenborg, Overgaden Institut for Samtidskunst og Museet for Samtidskunst.

Retz Wessberg er interesseret i det kvindelige narrativ i skulpturhistorien og har siden 2017 lavet kunstnerisk research om den franske billedhugger Camille Claudel på bl.a. Centre de Recherche Musée Rodin Paris.

Foto: Nicolas Southon

Projekter af

I modelleringen og glasurerne til Ida Retz Wessbergs stedsspecifikke værk Water Sculpture for The Tramuntana Spring (Vandkunst for Tramuntana Kilden) har hun været optaget af havet og vandet. Her er både modellerede tangplanter – imens blå, grønne og algeagtige krystaller er i glasuren.

I forbindelse med udstillingen Bodies of Water på Mallorca arbejder Ida Retz Wessberg i det lille lerværksted med en stedspecifik, udendørs vandkunst. Den skal tilkobles vandet fra den lokale kilde, Tramuntana kilden, som siges at have helende kræfter.