Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

På SVK arbejder designer Mette Karina Johansen på projektet Hold Me Tight, som består af to ens vægskabe til opbevaring af kontorartikler. Skabene skal vises på udstillingen Re_Form 2014.

Designmæssigt ligger skabene i forlængelse af Mettes tidligere projekter, hvor hun har arbejdet med forskellige materialers evne til at patinere.

”Det meste af vores kontakt med hjemlige objekter foregår gennem brug – de udfører en opgave, og det er (for det meste) derfor vi har dem. Jeg ser på slid som en æstetisk kvalitet og som et middel til opbyggelse og forstærkelse af båndet mellem objekt og bruger.”

De to skabe måler 46 x 40 cm. og er 5 cm. dybe. De har små hylder til opbevaring både i skabet og i lågen.

Selve skabet laver Mette i metal, mens lågen består af et spinkelt metalskellet, som hun betrækker med lyst naturlæder. Lågens hylder består af to smalle metalbånd, placeret stramt op af læderet. Ideen er, at læderet med tiden vil forme sig efter de ting, som opbevares i skabet. Mette laver to ens skabe for på udstillingen at kunne synliggøre forskellen mellem skabet i ny og brugt tilstand.

På Metalværkstedet klipper og skærer Mette de respektive metaldele ud, hvorefter hun sliber dem til på båndpudseren og plansliberen for at få målene til at passe. Derefter lodder hun delene sammen og popnitter dem fast i skabet. Til sidst maler hun metallet og betrækker lågen med læderet ved brug af lim.