Hop til indholdet.

Projekt

Glas – soloudstilling på Sophienholm

2012 / Design

Jan. 2012

Glaskunstneren Pipaluk Lake frembringer hjælpekonstruktioner i metal og dele til glas, som derefter brændes i egen ovn. Hun færdiggør i øvrigt mindre glasdele fra eget værksted og større glasarbejder (tidligere fremstillet i SVKs lerværksted 2002-2008) i færdige monteringer med metalstativer og lignende.

Endelig fremstiller Pipaluk Lake sokler, bokse eller en slags ’reoler’ i træ både til præsentation af glasset og som bestanddel i det færdige værk.

Pipaluks glas har flydende, organiske former i faver, der fremkommer ved eksperimenter med smeltende vinduesglas, farvepulver og metaller. Hendes organiske værker opstår i ovnen gennem en særlig teknik (slumpning), hvor stakke af klare glasperler smelter sammen med en metal konstruktion. Glassets potentiale og skulpturelle kvaliteter kommer til udtryk i den formgivende proces, hvor også kobber, messing og jern indgår. Glasset hænges op i jerntråde, eller også formes kobber- eller messingplader, så de laver aftryk i det varme glas eller giver det bløde glas en form, det kan falde ned over.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260