Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fie Tanderups ”Gemmested bag billeder” består af en udsmykningsopgave til Malling Skoles 0.-2. klasse. På skolen er der indbygget nicher, hvormed Fie vil skabe et rum for børnene, hvor de kan gemme sig eller være mere private, hvis de har brug for det.

 

Til det producerer Fie nogle store silketryk i SVKs tekstilværksted. Silketrykkene skal fungere som et billedforhæng i form af en himmel, der kan trækkes i forskellige retninger. Fie benytter remazolfarver, som trænger ind i silken og giver mulighed for at trykke i lag. Det giver en fornemmelse af dybde. Hun blander farvepulveret vha. stamfortykker/fortynder og forsøger at skabe en ”lige før det bliver aften”-blå.

 

På silkestoffet reserverer hun områder til hvide skyer og har forsøgt sig med to forskellige metoder til dette formål. Hun har brugt hvidreserve, som giver mulighed for at trykke i lag, da hun gerne vil opnå et tredimensionelt udtryk. Hun har også forsøgt at bruge ætse, da baggrundsfarven hermed vil trænge igennem og give dybdefornemmelse. Begge metoder gav gule skyer, så nu skal der justeres i blandingerne og prøves igen.