Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tekstildesigner, Tina Ratzer, eksperimenterer med prototyper i træ til brug for fremtidige udsmykningsopgaver. Projektet er en videreudvikling af et forsøg, hun startede i 2008 på Nordisk Kunstcenter Dale i Norge.

Tina Ratzer arbejder som udgangspunkt med tekstil, men under sit ophold ved SVK afprøver hun træ som materiale. Hun eksperimenterer med at overføre sine tekstilmønstre fra 2D til 3D-modeller i træ, så der opstår et relief. Hun arbejder med modeller og formater i størrelsesforholdet 1:1.

Træ og akustik
Tina har i sine hidtidige udsmykningsopgaver været med til at løse akustiske problemer ved at anvende tekstil, som er lydabsorberende. Brudte flader har en lydabsorberende effekt, men i store rum og især i moderne byggeri af beton, stål og glas bruger man sjældent bløde, absorberende materialer. Tina ønsker med sine prototyper at udvide sit felt og således inddrage træ til akustiske problemløsninger.

Fordybelse og viden
Tina har brugt sit ophold til forsøg og eksperimenter. For at få mere viden på sit felt har hun talt med fagfolk, der arbejder med lydabsorbering, søgt rådgivning hos arkitekter og kigget nærmere på forskellige løsninger i lydakustiske rum.