Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1971

Uddannet på Designskolen Kolding i tekstildesign og vævning. I 1999 grundlagde hun sit eget Studio Ratzer, og siden da har hun været aktiv med udvikling og produktion af tekstildesign samt udsmykninger og offentlige udstillinger.

Ratzers arbejde er karakteriseret ved geometriske mønstre og en velafbalanceret farvepalette, der ofte udvikler sig i komplekse retninger med overraskende detaljer, som afspejler et fast greb omkring den håndværksmæssige kunnen.

Projekter af

TÆT PÅ TRÆER sætter fokus på klimaet og den stigende interesse for at komme tæt på naturen. Sammen med tekstilkunstner Tina Ratzer skal 700 danskere skabe det store fælles værk ‘Tæt på træer’, der skal udstilles i det offentlige rum i uge 34 og derefter… Læs mere

Tekstildesigner, Tina Ratzer, eksperimenterer med prototyper i træ til brug for fremtidige udsmykningsopgaver. Projektet er en videreudvikling af et forsøg, hun startede i 2008 på Nordisk Kunstcenter Dale i Norge.

I dette stedsspecifikke væghængte værk, Rya, nytænker og simplificerer Ratzer det traditionelle kunsthåndværk og vævningens teknikker og processer.

Tina Ratzer forholder sig som udgangspunkt til to ting i en udsmykningsopgave: For det første arkitekturen – linjerne og fornemmelsen af at være i rummet – og for det andet, hvem brugeren af bygningen er. På den måde bestræber hun sig på, at værket fletter… Læs mere

DANSK fletter sig bogstaveligt talt ind i Dansk Design Center. Det stedsspecifikke værk, er inspireret af rummets arkitektoniske linjer og former en gigantisk, pixeleret pil i samspil med trappen, der leder den besøgende op og ind i udstillings faciliteterne på 1. sal.