Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DANSK fletter sig bogstaveligt talt ind i Dansk Design Center. Det stedsspecifikke værk, er inspireret af rummets arkitektoniske linjer og former en gigantisk, pixeleret pil i samspil med trappen, der leder den besøgende op og ind i udstillings faciliteterne på 1. sal. 

Januar 2004

Som en kæmpe billedvævning består værket af 10 cm brede stofbaner, der én efter én er vævet direkte på den store væg. Horisontale og vertikale baner fletter sig fra gulv til loft i abstrakte formationer, der understreger rummets diagonale og dynamiske trappeforløb.

Farvepaletten spænder fra stærk rød over lilla til gule nuancer i en fortolkning af det danske flags farver og skal tilføre rummets stringente arkitektur et strejf af varme og nærvær. På afstand kan DANSK minde om en slags pixel-palette i et højteknologisk udtryk, men går man tæt på, blødes udtrykket op med de trevlede stofbaners (varme struktur og) rå taktilitet.

Værket var en del af en nyindretning af Dansk Design Centers café, hvor flere designere blev inviteret til at fortolke konceptet ”dansk”. DDC ønskede hermed at opfordre de besøgende til at tage stilling til designbegrebets muligheder. Øvrige designere var Remove, Claydies og Ingrid Unsöld.

Anmeldelse af Malene La Cour Rasmussen