Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Flâneuse-Pregooo

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

I træværkstedet arbejder Mette Kit Jensen frem mod deltagelse på udstilling ”00197 ROMA” på Sophienholm.

Mette har en stor interesse for det offentlige rum og særligt de sociale strukturer og spil, der finder sted i rummet. Gennem flere år har Mette arbejdet med et overordnet projekt ved navn Flâneuse, der netop omhandler spadsereture i det offentlige rum og observation af gadelivet. Til den kommende udstilling på Sophienholm vælger hun at tage udgangspunkt i Roms loppemarkeder.

Roms loppemarkeder
Som del af sin research har Mette været i Rom af flere omgange. Under disse studieture har hun besøgt forskellige markeder i byens rum, hvor hun har indsamlet genstande, skrevet noter og optaget lyd.

I Rom findes flere store loppemarkeder – heriblandt Porta Portese, hvor det siges, at den amerikanske kunstner Cindy Sherman har købt flere af sine kostumer. På Porta Portese kan man møde garvede italienske sælgere. I udkanten af markederne står der derimod en del immigranter– og der er således stor variation i måden at være på i rummet. De sociale strukturer på markederne bliver således et mikro-billede på samfundets strukturer med turisten, den lokale og indvandreren.

Til udstillingen genskaber Mette en bod fra loppemarkederne med købte genstande, der udstilles i montrer under en parasol og med lyden fra sælgerne, der strømmer ud af en ghettoblaster.

Mødet mellem modsætninger
For Mette er mødet mellem modsætninger af særlig interesse. Hvad sker der, når de billige loppefund iscenesættes i et ”eksklusivt interiør”? Hvad sker der, når loppemarkedets struktur indsættes i udstillingsrummet? Modsætningerne skulle gerne afstedkomme et humoristisk blik på værket.

På Sophienholm har Mette fået tildelt et rum på 4×4 meter. Beskueren kommer ind af en dør og må gå gennem ”loppemarkedet” for at komme ud af døren på den anden side. Det lille, intime lokale nærmest suger beskueren ind i totalinstallationen, omsluttet af en parasol og reallyde fra Roms markeder.

I træværkstedet arbejder Mette på de tre udstillingsmontrer til fremvisning af loppemarkedsfundene. Bordene er krydsfinér-plader med udskårne fordybninger som objekterne kan passe ned i.  I et tilfælde passer fordybningerne helt præcist til genstandene, og i et andet er der én stor fordybning polstret med stof til fremvisning af objekterne. Fordybningerne skal nu dækkes med glas, og bordene males i mørkebrunt, lysebrunt og guld inspireret af æstetikken fra Louis Vuitton.

De fundne objekter fra loppemarkeder i Rom tæller, for at nævne nogle få, diverse kæder i forskellige metalfarver, briller, bæltespænder, et kompas, forstørrelsesglas, askebægre og fingerringe. Genstande som disse fremvises i de special lavede montrer.