Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Krista Rosenkilde arbejder på en underjordisk skulpturinstallation til den internationale skulpturudstilling Sculpture By The Sea ved Århus. Udstillingen er arrangeret af Aros.

Skulpturinstallationen simulerer en kløft i jorden. Krista kalder den for Deep Cut og beskriver den som et  ”fiktivt naturfænomen”.

Deep Cut er i bygget op omkring en rektangulær stålkonstruktion, der måler 5.3 lang og er 1.3 meter bred og graves 1.5 meter ned i jorden.  På indersiden beklædes den med flamingo udskåret i krystallignende formationer. I kilen installeres LED-lys, der programmeres til at skifte i farverne mellem varme toner af lilla, rød og gul. Kilen dækkes af en plexiglasplade.

Krista Rosenkilde er maler og har tidligere især arbejdet med tredimensionelle konstruktioner, der opfordrer beskueren til at bevæge sig omkring værket for at opleve det. Det er første gang hun arbejder i så stor en skala og med et værk, der ikke skal opleves på en væg i øjenhøjde.

Hun tillægger særligt de store rummelige forhold i Huggegården og  mulighederne for at få vejledning til at arbejde i nye materialer og teknikker stor værdi. Særligt har de to forskellige flamingoskærere åbnet op for nye muligheder for udformningen af Deep Cut skulpturinstallationen. Med disse kan hun arbejde opnå ganske forskellige udtryk i udformningen af det negative rum.

Den ene flamingoskærer er elektrisk og fungerer på samme vis som en lertrådskærer. Med den kan hun skære i flamingoen ”som var det smør” og skabe organiske former. Med den anden flamingoskærer skærer hun lige snit og opnår et mere stramt og maskinelt udtryk. På dette tidspunkt i processen er Krista uafklaret om, hvorvidt hun foretrækker det ene eller det andet udtryk.