Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1962

Siden 2010 har Mette Kit Jensens praksis centreret sig om Flânøsen – en kvinde som driver rundt og observerer fælleskabet, et offentligt rum grundlagt på en mængde usynlige magtstrukturer. Hun opfatter det at flanere som et billede på social mobilitet og en øvelse i den svære opgave at nedbryde konstruerede blikretninger. Observationer omsættes skulpturelt, tekstligt eller performativt. Ofte inviteres andre ind som samtalepartnere eller medskabere af værker.

Hun er uddannet i en konceptuel og tværæstetisk tradition på Hochschule für Bildende Künste i Hamburg 1995-2002 og er MA i Kunstteori og Formidling fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 2004.

Projekter af

Mette Kit Jensens udviklingsprojekt, Street Smart, ligger i forlængelse af et researcharbejde, hun har foretaget i Paris over de seneste år. I modens hovedstad har hun interviewet nutidens “dandyer” om, hvad det vil sige at posere i byrummet.

I træværkstedet arbejder Mette Kit Jensen frem mod deltagelse på udstilling ”00197 ROMA” på Sophienholm.

Mette Kit Jensen er lige vendt hjem fra et ophold i Athen, hvor hun har vandret rundt i byens gader som en anden flâneuse. Hun har sat sig for at definere en kvindelig flâneur på sin kommende udstilling på Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk. Det oprindelige… Læs mere