Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedkunstner Ingrid Kæseler arbejder i Turboladen på en serie værker med titlen ”Circle, Accumulation”, som skal indgå i gruppeudstillingen Colour Me In på Esbjerg Kunstmuseum i 2014.

Værkerne er en udforskning af, hvor langt det er muligt at strække begrebet ’abstrakt maleri’, og et væsentligt element består i at udforske ’farven’ og de muligheder, den som materiale tilbyder.

I Turboladen skærer Ingrid meterlange strimler af transparent seriegrafi-gaze, som hun farver i forskellige tyndtflydende akrylfarver. Til denne proces har Ingrid udviklet et hejsesystem, der gør det muligt at trække gazestrimlen igennem et farvebad, alt imens den langsomt bliver trukket 4 meter op mod loftet, for til sidst at hænge frit i luften, hvor den tørrer.

Den færdige gazestribe bærer synlige spor af indfarvningsprocessen, der viser sig som diskrete ’flydestrukturer’ i det fine materiale.

Når strimlerne er tørre, limer Ingrid dem sammen på forskellige måder. Nogle ender med at blive otte meter lange loops, andre bliver sat sammen i kaotiske dråbeformationer.

Et udvalg af striberne skubber Ingrid én efter én omkring en rørkonstruktion, hvor de bliver til tårne af farve. Andre hænger hun op i lag på for- og bagsiden af malede metalplader.