Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Video og billedkunstneren Marie Rømer Westh rykkede ind på Statens Værksteder for Kunst med hendes specielt udformede borde. Bordene er inspireret dels af filosoffen Hannah Arendts tanker om offentlig rum, og dels af noget så almindeligt som blomster, blade, graffiti og pile. Bordene med de anderledes og organiske former fyldte godt op i atelieret på plan 2 på Gammel Dok ligesom de også indtager en helt særlig plads i kunstnerens virke.

Et af kunstnerens borde var til en udstilling på Galleri Pixel, et andet havde allerede været vist i Copenhagen Skaterpark (i forbindelse med den alternative mode- kunst- og filmmesse Copenhagen Unfair), og de to sidste borde, formet som henholdsvis en blomst og et blad, var forslag til konferenceborde.

Under opholdet brugte kunstneren også værkstedslederens kompetence til at videreudvikle og forfine de fæstninger, der binder plade og stel sammen i hendes borde. Et af fremskridtene var materialet til fæstningerne i bordene – hidtil havde hun skåret det hele ud af det samme materiale, træ, men i og med at formerne blev mere komplicerede, var fæstningerne i træ for klodsede og hun fandt frem til at lave dem i metal.