Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Emil Hjorth-Rohdes projekt ”Bordets Produkter” er en materialeundersøgelse og udvikling af nye prototyper, baseret på tidligere designs.

Maj 2015

Som industriel designer har Emil Hjorth-Rohde anvendt sit ophold på SVK til at eksperimentere med forskellige materialer til udvikling af prototyper med fokus på nye detaljer og udtryk.
Projektet handlede som udgangspunkt om at udvikle prototyper af tre nye produkter, henholdsvis en lampe, en fyrfadsstage og regulerbare bordbukke. Men Emils arbejdsproces har i høj grad været intuitiv, derfor har han undervejs i arbejdsprocessen fremstillet nye objekter og afprøvet forskellige fremgangsmåder til at opnå et udtryk, der harmonerer med idéen om at skabe nogle funktionelle produkter med den æstetiske simplicitet, der kendetegner hans formsprog.

”Jeg forsøger altid at lave det så rent og enkelt som muligt. Det er de helt simple ting, jeg synes er interessante.”

Eksperimenterne i metalværkstedet er en udvidelse af den produktserie, Emil allerede har i produktion, herunder Diakon lysestagen, der sælges i både Danmark og Sydkorea.
Lysestagen består af en rund metalplade, der bærer en lille holder, som lyset fastsættes i. Med det enkle formsprog ønsker Emil at implementere de traditionelle håndværksteknikker i designets æstetik – et princip der skaber en forbindelse mellem samtlige af hans produkter.

Produktion af rene linjer, kræver rene materialer, derfor arbejder Emil primært med stål, kobber og messing. Lampen er udført i stål og de forskellige udgaver af den på arbejdsbordet vidner om den eksperimentelle proces. Den endelige prototype af lampen er udført som én flad skive i stål.
Bordbukkene er ligeledes fremstillet i stål, i et komplekst mekanisk system. Efter hensigten skal de kunne justeres i højden, men lige netop den prototype skaber udfordringer, som Emil stadig arbejder videre med.

Undervejs i arbejdsprocessen er helt nye prototyper opstået. Heriblandt en køkkenrulleholder og en serie af knager i forskellige størrelser, ligeledes fremstillet i de tre metaller; stål, kobber og messing.

”For mig giver det mening at lave ting i materialer, som bliver slidt på en fin måde, når de bliver brugt. Når du køber noget er det eksempelvis helt blankt, men når du så tager det i brug bliver det patineret.”