Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bettina Andersen har opholdt sig i atelier Store Formater for at sammensætte, skabe overblik og montere tekstiler til en udsmykning i Tingbjerg Kirke og på Tingbjerg Skole.

August 2023

Fra september ’22 – august ’23 har jeg været ansat i en slags artist in residence i Tingbjerg med formålet at skabe tekstile udsmykninger med de lokale borgere. Projektet bevæger sig på grænsen mellem håndarbejde og kunst med broderi som teknik og kunstnerisk udtryk. Borgerne har produceret og leveret en kæmpe bunke stofkvadrater med påsyninger og broderi, som jeg har sorteret i og i visse tilfælde færdiggjort. Jeg er kommet i mål med to vægtæpper til henholdsvis Tingbjerg Kirke og Tingbjerg Skole.

Samtidig har jeg arbejdet med det borgerinddragende projekt ”Vimpler i lange baner” og sammensat flere hundrede vimpler, som borgerne har skabt i stofcollage og broderi. Både børn, unge, voksne og gamle, øvede og uøvede og personer med mange forskellige etniciteter har deltaget. For fremtiden kan de lånes ud til diverse arrangementer i Tingbjerg og fungere som symbol på fællesskab og samarbejde.