Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lydkunstner og komponist Lars Kynde forbereder i M1 sin performance på Klang avantgarde musikfestival, som løber af stablen 25. maj til 1. juni 2013. Han skal videreudvikle sit instrument ”Wandelende Tak” (Vandrende pind på dansk), denne gang i en større udgave end tidligere.

Generelt er Lars interesseret i flersanselige oplevelser, hvor f.eks. både det lydlige og det visuelle spiller sammen i farve, form, lyd og bevægelse, ligesom også tid er en vigtig spiller i hans arbejde. En del af lyden frembringes og varieres ved hjælp af kugler af forskellige materialer og med forskellige overflader, såsom gummi, træ og marmor.  Til festivalen skal Lars fremføre i alt fire kompositioner, hvoraf tre er nye.

Kompositionerne er skabt med udgangspunkt i fire forskellige komponisters arbejde, og han arbejder særligt med værker af den amerikanske komponist Conlon Nancarrow, som Lars skaber et ”svar” til med udgangspunkt i analyser af elementerne omkring de fires arbejde: partiturer, instrumenter etc. Lars erstatter disse elementer med nye kinetiske installationer for at se, hvordan oplevelsen af værket  påvirkes.