Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Værker skabt til udstillingen Let’s Talk Lies i KunstPakhuset i Ikast med gruppen RIIMFAXE. Til udstillingen arbejder jeg med fotos I grafiske tryk – zero litografi.

Sept. 2023

Afprøver om bl.a. fotos af mine tekstile værker kan indgå som lag i trykkene. Har masser af fotos af vinduer, taget indefra mest med vinduet som ramme og en flig af gardinet.

Motiver som er taget over nogle år: Ud af mit soveværelsevindue, fra rejser i Norge, Governors Island syd for Manhattan, fotos fra Grønland siden 2007.

Mine fotos bearbejdes meget; fjerner uønskede ting, fremhæver andre og tilfører nye elementer. Tilfører det færdige tryk mønstre – formerne er enkle, inspireret af mellemlægsservietter fra Damaskus. Mønstrene er laserskåret i silke, farvet med malerrulle og limet på trykkene. Silkens transparenthed er udnyttet til at skabe nye farver og former. Kan lide det transparente/flygtige…. tilstræber det skrøbelige og sårbare.

Gardinerne/ tekstilet i billederne er en vigtig del af udtrykket – her kommer min praksis med det tekstile I spil. På udstillingen er der som en del af helheden er værket  ’Cloth –curtain’  tilføjet som understreger det tekstile.

Er fascineret af udsigter fra vinduer – verden udenfor I en lille ramme, overskuelig og dragende – men INDEFRA også i betydning af det der udgår fra det enkelte menneske og de ufortalte løgne. Løgne vi holder inde for egne fire vægge. Måske kan det kondenseres. Intentionen er at synliggøre og fortolke skjulte sider. At blive bevidst om de skjulte løgne vi alle bærer …

Udsigter fra vinduer har jeg været optaget af længe – verden udenfor I en lille ramme, overskuelig og dragende – men INDEFRA også i betydning af det udgår fra det enkelte menneske og de ufortalte løgne. Løgne der er inde for egne fire vægge. Måske kan det kondenseres. Intentionen er at synliggøre og fortolke de skjulte sider. At blive bevidst om de skjulte løgne vi alle bærer og har svært ved at komme ud med …

På udstillingen –  som en del af helheden hængt 2 vævede ’cloth – curtains’ som understreger det tekstile og det transparente.

Trykkene er udført på grafikværksstedet – Laserskæringerne i silke på Godsbanen i Århus –

Farvningen og oplimningen er udført på eget værksted.

Vævningerne er tidligere udført på Atelier 3 og formet på eget værksted til denne udstilling.