Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

På Statens Værksteder har Agnete Bertram produceret værker til udstillingen Kassandras Søstre i Rundetårn, forår 2022. Værkerne består af tre tuftede tekstilmalerier, der hænger mellem loft og gulv i midten af udstillingsrummet.

August 2022

Udstillingen Kassandras Søstre tager afsæt i historien om Kassandra fra den græske mytologi. Kassandra var skænket profetiens gave af selveste Apollon mod, at hun gengældte med kærlighed. Men netop kærligheden udeblev, og Apollon svarede såret igen og kastede en forbandelse over Kassandra. Ingen skulle fremover tro på hendes forudsigelser, som ellers var sandfærdige.

Værkerne er inspireret af krystalkuglen, som et symbol på at kunne kigge ind i fremtiden. Værkerne har en diameter på cirka 140 cm. Udover de 3 tuftede værker har Bertram produceret en digitalcollage som en del af iscenesættelsen af de tuftede værker.

I Rundetårn er rummet præget af de store stenflader og den bærende trækonstruktion, der står frit i rummet. Det er hårde materialer, og det har været Bertrams ønske at skabe en mere blød stemning med sine værker.

“Mit arbejde med maleriet bevæger sig oftest ud i rummelige installationer. Jeg elsker det klassiske maleri, men ofte finder jeg det ikke tilstrækkeligt i min dialog med den arkitektur, jeg udstiller i. I mit arbejde som maler interesserer jeg mig for, hvordan beskueren kan mærke værket samt udstillingsstedets arkitektur som en kropslig oplevelse. Udstillingen i Rundetårn er ingen undtagelse”.