Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedkunstner Kate Skjerning fremstiller tegninger i stort format (max 160×240 cm) til sin kommende udstilling i Janusbygningen i Tistrup. Hun har til formålet lånt SVKs atelier “Store Formater”, som har ganske mange ligheder med det rum hun skal udstille i.

 

Det har bevirket, at jeg har kunnet afprøve nogle ting i praksis, som jeg ellers ikke ville have haft mulighed for. At se værkerne folde sig ud i sin fulde størrelse har gjort det nemmere at træffe valg i forhold til, hvad virker og hvad virker ikke.”

 

Billederne laves på karton med flydende tusch og tuschpen i en aftryksteknik med hæklede udposninger i mange former. Disse hæklede figurer bliver en central del af den kommende udstilling som en tekstil installation. Kate dypper udposningerne i flydende tusch og trykker dem over på karton. Aftrykket tegnes derefter op med tuschpen.

 

Således afbilder Kate døden eller overgangen mellem liv og død på en rolig og meditativ facon. Der er mange cirkelformede figurer i Kates arbejde som symbol på det cykliske – at der opstår nyt liv efter døden. Også det sort/hvide format giver indtryk af noget enkelt og klart.

 

Hun forklarer selv, at hun “fremstiller døden i en fredfyldt og idealiseret udgave, som en smuk og værdig afslutning på livet“.

 

Projektet har fået tildelt Theodor Alfred Christian von Irgens-Bergh og Hustrus Kunstnerlegat.