Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedkunstner Lise Seier Petersen arbejder i Lerværkstedet på værker til en udstilling på Kunstcentret Silkeborg Bad, hvor værkerne skal vises i skulpturparken fra sommeren 2014 og frem.

Jan. 2014

Med inspiration fra Heraklits ide om, at ”Alt er forandring” laver Lise 99 lerkar, som hver er blandet af blåler, rødler, chamotte og papir i forskellige forhold. Karrene er i forskellige størrelser og brændes desuden ved forskellige temperaturer fra 0 til 1150 grader. Derfor bliver de alle forskellige fra hinanden. De lave brændingstider, som nogle af karrene udsættes for, vil betyde, at de bliver sårbare over for vejr, vand og vind – med tiden vil de gå i opløsning, men i forskellige tempi.

De store kar får en diameter på mellem 50 og 85 cm. De må drejes op af flere omgange: Først drejes bunden, og derefter drejes siderne op i sektioner. I praksis betyder det, at hun laver nogle baner af ler, som så at sige vikles om bunden, og derefter drejes i form. I den test, Lise startede med at lave i værkstedet, bestod karret af tre sektioner.

Projektet er en videreudvikling af hendes tidligere projekt ”Forskydninger i tid og rum”, som også er skabt på SVK.