Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I metalværkstedet har Maj Kjærsig arbejdet med at lave ophæng til en lydmur af keramik og højtalere til sin første soloudstilling i København på udstillingsstedet OK Corral.

På SVFK begyndte Maj sit arbejde med at lave huller i og afkorte en loftskinne til ophæng af keramikplader. Væggen ville komme til at veje 100 kg., så det der tog længst tid i processen var at afprøve forskellige løsninger. 

Udstillingen er en totalinstallation bestående af en monumental, hængende lydmur og en kollapsende lydpiedestal. Installationen består af keramik i vibrerende sarte farver, metalkroge og inkorporerede højtalere. Konstruktionerne afspiller et musikalsk arrangement inspireret af popmusikkens strukturer, hvilket titlen refererer til i koder. Her høres æteriske og følsomme, knitrende stemninger med trap style beat, synthesizer og vokal af rumvæsen-lignende karakter.

“Mine skulpturer og installationer udspringer af en fascination af, men samtidig en håbløshed over popmusikkens catchy og ensformige natur. I min eksperimenterende og intuitive tilgang til medier, stræber jeg efter at skubbe grænserne for materialernes egenskaber. Det sker ofte igennem undersøgelser, hvor materialerne opløses, smadres, dekonstrueres og sammensmeltes”

Udstillingen blev støttet af Statens Kunstfond