Skip to content Skip to footer
Brief info

Denmark, 1970

Nicolai Howalt er uddannet på Fatamorgana i København. Hans fotografiske arbejde trækker på traditioner inden for dokumentarfotografiet, men er også inspireret af kunst og kunsthistorie. Hans værker er repræsenterede i samlinger og museer som La Maison Européenne de la Photographie, Frankrig, MUSAC, Spanien og Ny Carlsbergfondet.

Projekter af

Da den danske billedkunstner, Nicolai Howalt, tog forbi æskefabrikken Elvo, for at købe negativmapper, fik han besked om, at fabrikken lukkede. I samme omgang købte han deres restparti fra deres 120 års produktion. Ialt ca. 200 ukurante æsker, der gav liv til hans næste udstilling.

looking

Med en intuitiv tilgang undersøger Nicolai Howalt naturvidenskabelige fænomener som solens stråler, grundstofferne og naturens ældste rodnetsystemer gennem kameraets linse. I Store Fotoværksted har han eksperimenteret med fremkaldelse på metalplader og papirflader.

Hvordan kan rå grundstoffer blive til et kunstnerisk projekt? I mørkekammeret arbejder billedkunstner, Nicolai Howalt, på en ny serie af værker, der metodisk placerer sig mellem ætsning og fotografisk proces. Han arbejder frem mod udstillingen, Metals & Elements, der åbner i Viborg Kunsthal i december 2016.

Nicolai Howalts udstilling Light Break – Photography / Light Therapy er et dokumentarisk og æstetisk sammenstød mellem fotografi, videnskab og billedkunst. Jan. 2015 I fotoværkstedet har han benyttet mørkekammeret til at fremkalde fotografier til en soloudstilling hos Martin Asbæk Gallery i starten af 2015. Udstillingen skal… Læs mere

Billedkunstner Nicolai Howalt skal i Fotoværkstedet forberede værker til en soloudstilling på Medicinsk Museion med udgangspunkt i Niels Finsens lysterapeutiske eksperimenter. Jan. 2014 Light Break er en undersøgelse af lysets symbolske og helbredende betydning, som Nicolai Howalt har arbejdet på igennem de senere år. Projektet… Læs mere