Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nicolai Howalts udstilling Light Break – Photography / Light Therapy er et dokumentarisk og æstetisk sammenstød mellem fotografi, videnskab og billedkunst.

Jan. 2015

I fotoværkstedet har han benyttet mørkekammeret til at fremkalde fotografier til en soloudstilling hos Martin Asbæk Gallery i starten af 2015.

Udstillingen skal samle projektet, som Nicolai har udført over en årrække. Samtidig skal værket udgives i bogform. Nicolai har ved et tidligere ophold arbejdet på Light Break i fotoværkstedet på SVK. Læs om Light Break her.

Nu er Nicolai Howalts opgave at samle det historiske materiale og egne fotografier mv. i en udstilling, som vil bestå af fotogrammer af solen, affotografering af diverse apparater, artefakter og forskningsobjekter samt portrætter af de sygdomsramte.

I mørkekammeret har han arbejdet på en række storformatsfotografier. Fotografierne af de forskellige objekter fra læge Niels Finsens institut såsom masker, kar, lamper m.m. er fremkaldt i formatet 160 x 140 cm.

Nogle af værkerne har han skabt ved at overføre et fotografisk motiv til en aluminiumsplade med teknikken flydende emulsion. De værker skal bruges til en udstilling på Grønningen i 2015.