Skip to content Skip to footer
Brief info

Sverige, 1982

MA i arkitektur fra Kunstakademiets Arkitektskole, 2013 og postgraduate fra Higher Institute of Fine Arts i Gent, Belgien, 2018-2019.

Arbejder især med stedspecifikke installationer, skulptur og performance.

Blandt udstillinger kan nævnes Failures of Cohabitation på M_HKA i Antwerpen, BE, Japan – Retur hos A. Petersen i Copenhagen, DK, Burgfestspiele IV på Wilhelmsburg i Ulm, DE, Guest hos CC Art Space i Isfahan, IR.

Projekter af

Johna Hansen har på Statens Værksteder udviklet et udendørs værk til en temporær udstilling i forår/sommer 2021 på Museet for Samtidskunst i Roskilde.

Skandinavisk og japansk håndværk mødes i et samarbejde mellem den svenske arkitekt Johna Hansen og den japanske væver Yuko Yokota. I projektet ‘R/LOOM’ sammenfletter de deres forskellige praksisser i en arkitektonisk installation, der, med udgangspunkt i vævens funktion og konstruktion, forholder sig til kroppens væren… Læs mere

Arkitekt, Johna Hansen, arbejder på et bord, som hun konstruerer med udgangspunkt i kroppens proportioner, så en person kan sidde i midten af bordet og servere mad eller drikke.