Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1967

Uddannet fra Danmarks Designskole i 1993. Hendes fokus ligger i en eksperimenterende og grænsesøgende tilgang til de keramiske materialer og processer.

Har udstillet både i Danmark og internationalt, heriblandt på MDR Gallery, London (2019), Clay Keramikmuseum, Middelfart (2019), Mindcraft18, Milano (2018), Gustavsberg Konsthall, Gustavsberg (2016) og Bend, Bubble and Shine: Hostler Burrows NY (2021).

Projekter af

Gitte Jungersen har i lerværkstedet bygget enkle, firkantede former med et indre og et ydre, der refererer til den kendte keramiske type: beholderen. Brændingen er helt central i hendes arbejde som en transformerende dobbeltkraft, der på én gang agerer både tilblivelse og nedbrydning.

Balancen mellem kaos og kontrol er omdrejningspunktet for de to store glasurflader, keramiker Gitte Jungersen har skabt under sit seneste ophold på Statens Værksteder. Projektet er en fortsættelse af en serie værker med titlen All is Flux, som også er blevet til i SVK’s lerværksted.… Læs mere

I lerværkstedet arbejder keramiker, Gitte Jungersen, med en serie store glasurflader til en udstilling hos Gustavsberg Kunsthal i Stockholm, 2016.

Keramiker Gitte Jungersen arbejder i Lerværkstedet på en serie vægobjekter til en soloudstilling på Galleri Blås & Knåda. Projektet handler om at zoome ind på glasur og på det som Gitte opfatter som essensen af fænomenet ”keramik”: at ler og glasur gennem udsmeltning transformeres fra… Læs mere

Udførelse af 6 keramiske værker i størrelsen ca. 60x60x90 cm. Udstilling i Gallerie Favardin & Verneuil i Paris.