Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1984

Anne Brandhøj tog afgang fra KADK i 2017, og har de seneste år skabt objekter i træ, rattan og andre naturmaterialer, som bevæger sig i spændingsfeltet mellem funktionelt møbeldesign og abstrakt formgivning.

Ud fra begrebet æstetisk bæredygtighed designer hun objekter, som i kvalitet og funktionalitet appellerer til længerevarende relationer. Formmæssigt balancerer objekterne mellem det skrøbelige og det robuste, og Anne søger at hylde de uligevægtige proportioner. Træ patineres, ældes, nedbrydes og forskønnes over tid – det fremhæver hun i sin praksis.

Projekter af

Med afsæt i et tidligere ophold på Statens Værksteder med keramiker Signe Fensholt, har møbeldesigner Anne Brandhøj arbejdet videre med sammenstillinger af træ og porcelæn. Det overordnede tema kredser om centrifugalkraft og forskellige tørrings- og brændingsmetoder.

”Then Nothing Else” er et samarbejdsprojekt mellem keramiker Signe Fensholt og møbeldesigner Anne Brandhøj.

På SVFK har møbeldesigner Anne Brandhøj skabt 50 ud af 100 unikke kompositioner af sammensatte elementer i træ til en soloudstilling hos TABLEAU i Store Kongensgade. Her vil elementerne figurere frit balancerende som piedestaler eller væghængt i form af hylder.

Dette udviklingsprojekt består i en række eksperimenter, hvormed Anne Brandhøj kombinerer håndens arbejde med maskinens. Det har hendes interesse, fordi maskinfremstillede objekter ikke viser inerti ligesom håndlavede objekter, og at håndens arbejde ofte vil vise en vis grad af inkonsekvens. Juli ’20 Jeg søger med… Læs mere

Omdrejningspunktet i Annes praksis er hele, friske træstammer. Hun er inspireret af, hvordan skovens træer langsomt vokser. En efter en opstår endnu en årring i stammen, hvorfra nye grene vokser ud. Denne sekvens af tilføjelser markerer tidens gang.

Anne Brandhøj er uddannet møbeldesigner, men arbejder i sit virke som designer ligeledes med en skulpturel praksis. På Statens Værksteder har hun skabt en serie af skulpturelle objekter, som på forskellig vis udfordrer revnedannelser og spændinger i skiver af massivt træ. Målet har været at… Læs mere

På en høvlebænk ligger store træstubbe med bark, knaster og årringe. Det er ikke ofte, man ser frisk, grønt træ på træværkstedet. De fleste køber det tørret fra savværket. Møbeldesigner Anne Brandhøj har allieret sig med en træfælder, som har foræret hende frisk træ. Hun… Læs mere