Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1954

Møbelkonservator, uddannet bach.scient.cons.

Anders Rørvig Abildgaard er uddannet både møbelsnedker i Den Gamle By og kulturhistorisk konservator på Kunstakademiets konservatorskole.

Anders har gennem de sidste 12 år arbejdet i eget firma, hvor kunderne, ud over private kunder, er offentlige styrelser, museer og kirker. Derfor arbejder han ikke kun med møbler, men også inventar fra både slotte og kirker. Desuden er Anders medlem af Møbelsnedkerforeningen, hvor han senest har udstillet til foreningens 25 års jubilæumsudstilling i 2017 på Designmuseum Danmark.

Projekter af

Anders Rørvig Abildgaard

Konservator Anders Rørvig Abildgaard har stået med restaurering af Gunnar Westmans skulptur ”Gæssene” fra 1970 i Huggegården på SVFK.

Anders Abildgaard har pt. to restaureringsopgaver i SVKs Konserveringsværksted: Antikt glasloft  Den ene består i et glasloft fra en ældre lejlighed i Admiralgade. Lejligheden var ejet af malermester Nicolai Spenner, da loftet blev sat op i 1891. For kort tid siden brast den bærende søjle midt i… Læs mere

Konservator Anders Rørvig Abildgaard skal restaurere et krucifks udført i egetræ. Krucifikset hænger til daglig ved Taarbæk kirke, og er sat for tidligere præst i kirken, Severin Widding, i 1936. Der skal desuden foretages opmåling/fotodokumentation af billedskærearbejdet til brug for senere rekonstruktion.