Skip to content Skip to footer

Overgangen fra uddannelse til arbejdsliv er udfordrende for mange nyuddannede billedkunstnere. Derfor etablerer Billedkunstnernes Forbund sammen med Aarhus Billedkunstcenter, Art Hub Copenhagen og Statens Værksteder for Kunst nu et nyt landsdækkende netværk for dimittender.

Juni 2021

Bliv en del af et nyt, stærkt netværk for dimittender på tværs af landet. Billedkunstnernes Forbund har sammen med Aarhus Billedkunstcenter, Art Hub Copenhagen og Statens Værksteder for Kunst etableret et nyt netværk, der skal styrke dimittenders muligheder for at få et velfungerende arbejdsliv som kunstner efter endt uddannelse.

Netværket vil mødes hen over efteråret én gang om måneden, og du vil blive introduceret for nogle af de aspekter, det er godt at have styr på, for at få hverdag, økonomi, faglig udvikling og karriere til at hænge sammen som nyuddannet billedkunstner. Der vil være oplæg om f.eks. fondsansøgning, hverdagsøkonomi & kontrakter, værkstedsmuligheder, residencies, netværk, kommunikation, synlighed og sociale medier m.m. Der er mulighed for sparring ved hvert møde, og vi slutter af hver gang med fællesspisning.  

Hvem kan deltage?

Netværket er for dig, der er dimitteret fra at kunstakademi enten fra udlandet eller fra Danmark inden for de seneste fem år, og som ønsker at få mere viden og erfaringsudveksle om, hvordan man kan etablere sig som billedkunstner efter dimission. Netværksmøderne vil også være et mødested til at skabe nye kontakter og forbindelser undervejs.

Der er plads til 30 personer i netværket, og det er muligt at deltage i enkelte af møderne. Vi vægter dog de tilmeldinger højest, hvor ansøgeren har mulighed for at deltage i alle møderne.

Hvad er formatet?

Møderne varer typisk 2-3 timer. Der vil være et par oplæg á ca. 30 minutter hver, mulighed for sparring i fællesskab, og vi afslutter hver gang med fællesspisning.

Møderne vil desuden være mulige at følge via zoom, dog primært med mulighed for at lytte med.

Hvornår og hvor afholdes møderne?

  • Torsdag d. 1. september – Statens Værksteder for Kunst
  • Torsdag d. 23. september – Statens Værksteder for Kunst
  • Torsdag d. 28. oktober – Aarhus Billedkunstcenter
  • Torsdag d. 25. november – Art Hub Copenhagen

Hvad koster det?

Deltagelse i samtlige fire netværksmøder koster 100 kr. (inkl. forplejning). Hvis du kun ønsker at deltage i et af netværkets møder koster det 50 kr.

Hvordan deltager jeg?

Send en kort motivationsmail (5-10 linjer) til BKF; Karen Mette Fog Pedersen, kmfp@bkf.dk om, hvorfor du ønsker at deltage, hvordan du vil deltage (antal gange) og hvad du håber at få ud af netværket. Første tilmeldingsfrist er d. 9. august 2021.